Mint & Chocolate Mani

Wednesday, December 17, 2014 4 Comments A+ a-

Dec 23rd Update: I replaced the video at the end of this post with YouTube version.

Now that I finished writing up the Dashica haul, I can finally have a play with my Infinity plates! I felt like using Mint & Chocolate colour combo, and this is what I created.

For this mani, I started off with Sinful Colors Mint Apple and stamped a Celtic-like pattern from Dashica Infinity 70 with Mundo de Uñas Cafe for middle finger, ring finger and thumb. I applied topcoat before placing regular chevron tape from What's Up Nail Art Store (so it wouldn't peel off the stamp), then painted Sally Hansen Mint Sorbet toward the tip of my nails. Then I added three SS3 black rhinestones I bought from this online shop in Japan. For pointer and pinkie, I simply painted with Dior Dune.

This is my first time going with Mint x Chocolate combo, but I quite like it! Also my first time using Mundo Cafe. I tend to use Black too often, but Cafe give such a soft and yummy look. Will definitely use this more often.

12/23更新:記事最後の動画をYouTube版に置き換えました。

Dashicaの買い物記事をようやく書き終えたので、Infinityプレートを使ったネイルを早速作ってみました。「Infinityのプレートを使って」「色はチョコミントで」「decal以外の方法で」できるネイルは何かないかな~と思って考えたのがこちら。

Finished product, with Face of Australia Aussie Night topcoat

中指、薬指、親指のベースはSinful Colors Mint Apple。Dashica Infinity 70のケルト文様のような柄をMundo de Uñas Cafeでスタンプ。一度トップコートしてからWhat's Up Nail Art Storeで買ったChevronテープを爪に置き、上からSally Hansen Mint Sorbetを塗り重ねる。こちらのお店で買ったSS3サイズのストーンを3つ置いてFace of Australia Aussie Nightトップコートで仕上げ。人差し指と小指はDior Duneを2度塗り。

使用ポリッシュはこちら。

Polishes used

左から、

Sinful Colors Mint Apple
Sally Hansen Mint Sorbet
Dior Dune
Mundo de Uñas Cafe

I got so many comments on Instagram saying this mani looks yummy :D

チョコとミント色を一緒に使うのは実は初めてでした。というか、このDior使ったのいつ以来だろう?というのと、Mundo Cafeを使ったのも初めてでした。黒スタンプより柔らかい印象になっていいですな~。

Pitty the stamp is a bit crooked, otherwise I like it

インスタにこのネイルを載せたら、「美味しそう」「チョコミントアイスが食べたくなった」「チョコ食べてくる」とか食べ物連想の反応をたくさんいただきました。今度この色の組み合わせで食べ物スタンプしてみようかな?

では最後に動画をどうぞ。ちなみに、Chevronテープを置く前にトップコートを塗っているのは、下のスタンプが剥がれないようにするためです。ここと最後の仕上げには今回Face of Australia Aussie Nightというベースコート兼トップコートを使いました。特に意味はありません。手近にあったから。塗りたてはまあまあですが、時間が経つと艶がなくなって爪の表面がボコッとしてきます。でも厚みが出ないので仕上げではなく途中に挟むトップコートとしては使えそうです。

それから今回のスタンプ、いつもよりMundoの乾きがやや早いと感じました。いつもはカメラのフォーカスを調整したり柄が真っ直ぐスタンプされるよう一呼吸置いてスタンプするのですが、今回それをやったら爪に乗せたときに転写されず、スタンパー上で乾いてしまっていました。Mundo Cafeの特徴なのか、それともベースカラーの表面が乾きすぎてたのかは不明。なので、動画にはないですがスタンプ前にもトップコートして柄が転写されるようにしています。


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4 comments

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Mz Manicure
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18 December 2014 at 15:38 delete

I definitely had a "Oh, YUM!" reaction when I saw these nails, coupled with the post title. Very nice! You've made Mint Chocolate a super classy thing. :D

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Cassis P
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18 December 2014 at 17:04 delete

Haha, yeah I got lots of reactions like that! :D Maybe I should do food stamp next with this colour combo XD. I really like this classy pattern on Infinity 70. Glad you like it too!^^

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Cindi O
AUTHOR
19 December 2014 at 13:34 delete

Very beautiful nails. I love the color combination of mint and chocolate.

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Cassis P
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20 December 2014 at 08:13 delete

Thank you so much, Cindi!^^ I got lots of positive comments about this mani, making me wonder why I didn't try this combo earlier :P

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